Navnet siger faktisk det hele - Guldbloggen - Den henvender sig til folk som interesserer sig for guld, og måske endda overvejer at investere i det. Guldbloggen er ikke ment som et salgsredskab, men som et debatforum, hvor vi forhåbentlig alle sammen kan blive klogere på investeringer generelt, og guld i særdeleshed

torsdag den 6. oktober 2011

Den seneste tids udvikling på de finansielle markeder har været interessant. Usikkerheden er til at tage og føle på, og der er rigtig langt mellem de gode nyheder. Faktisk står de dårlige nyheder i kø, i en sådan grad at kæmpe problemer, nu blot klares med en lille notits i de forskellige aviser. Grækenland kan stadig ikke imødekomme de krav der blev sat til dem (surprise surprise), og selvom det er hamrende alvorligt, har det næsten ikke fået noget opmærksomhed i medierne. Flere banker, BANKER!, taler nu om at Euro'en er ved at være færdig. Det er ret uhørt, da bankerne om nogen har kigget på Euro-glasset som halv fuldt, selvom der dårligt er en dråbe tilbage i det. Sagen er, at vi befinder os i Finanskrise Nr. 2 - der er bare ingen der rigtigt tør sige det højt. Vi er hele tiden ''på vej mod'' en ny finanskrise, når forskellige kommentatorer udtaler sig i mainstream medierne. Jeg synes at det er helt fint at se positivt på tingene, og der er bestemt ingen grund til at gøre dem dårligere end de er, problemet er bare at situationen er ret alvorlig.

I løbet af den seneste måned har vi set guld falde en del, og sølv har fået et ordentligt drag over nakken. Spørgsmålet er så hvordan fremtiden ser ud for de to metaller. Det er svært at sige, hvordan prisen vil udvikle sig på den korte bane, fordi markedet opfører sig irrationelt. Tidligere er guld steget, når aktierne er faldet. Det vi har været vidne til den seneste måned, har formentlig været en korrektion af prisen. Sagen er den, at guld steg meget kraftigt henover sommeren, især i forbindelse med USA's gældsloft-problematik, og eftersom at USA reddede den på stregen, er der måske nogle investorer der har valgt at ''cashe in'' og dermed score en hurtig gevinst. Det bragte guldkurven nedad, og da der så kom flere dårlige nyheder, virkede guld måske ikke som en sikker havn, på samme måde som tidligere.

Der kan dog ikke være tvivl om at guld stadig er en sikker havn, især på lang sigt. Aktierne er faldet markant over en bred kam, og vores eget C20 index har sat nogle deprimerende rekorder i år. På vores facebook side  har vi tilføjet en video med Mike Maloney, som forklarer hvorfor guld og sølv bør ses som en rigtig go' investering i den kommende tid.

http://www.zerohedge.com/ diskuteres guld og sølv også flittigt, og der er selvfølgelig både for og imod. Der er dog mange interessant diskutioner (og nogle useriøse), og det er bestemt en side der er værd at besøge, hvis investering i guld og sølv indgår i overvejelserne
En anden fremragende side, som ovenikøbet er på dansk, er http://www.soelvinvestor.dk/

2 kommentarer:

  1. ville også lige anbefalde denne her :)

    http://kingworldnews.com

    SvarSlet
  2. Tak for linket:-)

    Det er bestemt også en interessant side, og helt sikkert værd at tjekke engang imellem

    SvarSlet