Navnet siger faktisk det hele - Guldbloggen - Den henvender sig til folk som interesserer sig for guld, og måske endda overvejer at investere i det. Guldbloggen er ikke ment som et salgsredskab, men som et debatforum, hvor vi forhåbentlig alle sammen kan blive klogere på investeringer generelt, og guld i særdeleshed

lørdag den 6. august 2011

Ny finanskrise?

When you play with fire, you're gonna get burnt
Så fik USAs leg med ilden konsekvenser. Kreditvurderings firmaet Standard & Poor's har sænket USAs ''credit rating''. USA var helt utrolig længe om at få gældsloftet på plads, faktisk så længe at de ironisk nok kan have startet Finanskrise vol. 2. - Hvilket vil være en katastrofe for USA, som stadig ikke er i nærheden af at komme oven på igen, efter den første finanskrise.
USA har indtil videre kunne bryste sig af at have en kredit vurdering på AAA, men den har S&P altså nu lavet om til AA+. Der er ingen tvivl om at Standard & Poor's, samt Moody's troværdighed kan ligge på et meget lille sted, efter deres tøven med at nedgradere visse kreditvurderinger, i forbindelse med den første finanskrise. På nuværende tidspunkt er det svært at forudsige hvilke konsekvenser dette får for verdensøkonomien, men det ville næppe være positivt.

In gold we trust
Denne pinlige magtkamp, som har udspillet sig i Washington  D.C. illustrerer på bedste vis hvorfor det er en god ide at investere i guld og sølv. At købe guld og/eller sølv er en måde at sikre sine værdier på, hvor man ikke er så sårbar overfor politisk uansvarlighed. Det at hæve gældsloftet skulle have været en formalitet, ligesom det har været så mange andre gange. Men politikerne havde mere travlt med at prøve at udstille hinanden, end at løse problemerne. Det mest skuffende er måske i virkeligheden den aftale de endte med at komme frem til. Den løser INGEN problemer for USA på lang sigt, den udskyder bare problemerne, som i mellemtiden vil vokse sig større. USAs massive problemer med at styre gælden, kan aflæses i på en graf, ved at klikke her
Guld er heldigvis ikke underkastet politikernes luner, og det er den primære grund til at det anses for en økonomisk sikker havn, at placere sine penge i, i omskiftelige tider.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar