Navnet siger faktisk det hele - Guldbloggen - Den henvender sig til folk som interesserer sig for guld, og måske endda overvejer at investere i det. Guldbloggen er ikke ment som et salgsredskab, men som et debatforum, hvor vi forhåbentlig alle sammen kan blive klogere på investeringer generelt, og guld i særdeleshed

onsdag den 10. august 2011

Endnu en krise?

Fra AAA til AA+
Efter den historiske nedgradering af USA, fra et AAA land, til et AA+ land, så det ud som om at alvoren var ved at gå op for folk. Henover weekenden kørte spekulationerne om fremtiden på højeste blus, på samtlige nyhedskanaler. Men henover weekenden blev stemningen drejet lidt i en anden retning. Der var en tilfældig amerikaner der udtalte sig og sagde noget i retning af  ''It's only a rating, nothing has changed''. Og der har vores amerikanske ven, mere ret end han aner. Sagen er den, at økonomien på hver sin side af atlanten er et kæmpe rod. Der er ingen sammenhæng mellem indtægter og udgifter i mange lande. Disse lande har populært sagt lånt sig rige, og ikke tænkt så meget over hvordan disse lån skal betales tilbage. Til trods for at vi nu mærker konsekvenserne af dette, er det stadig ikke vilje til at tage fat om problemet, i stedet for symptomerne

USAs gæld
Gælden i USA er ved at nå rigtig kedelige højder. For hver dag der går, bliver det en større og større hovedpine at løse, det er logik for de fleste. Det mest skræmmende er, at USA havde chancen for at være ansvarlige, de havde chancen for at vise et resultat, som kunne vise vejen for mange andre lande. Symbolværdien alene havde været fantastisk. I stedet blev der vedtaget en aftale, uden vindere, men med tabere i bunkevis. USA forpassede simpelthen chancen for at få indtægter og udgifter til at gå op i en højere enhed, og det endte i stedet med en gang mudderkastning, de 2 store partier imellem. Det er simpelthen ikke godt nok.

Aktiemarkedet i fokus
Henover weekenden, efter USA blev nedgraderet, var fokus i nogen grad på at det er en uholdbar model som landet lige nu gør brug af. Men i samme øjeblik de første aktier begyndte at styrtdykke, blev der sat en helt ny dagsorden. Det var nu aktierne der blev det håndgribelige problem. De falder, så falder vores velstand også, var logikken. Og selvom det måske er rigtigt nok, så er aktierne ikke problemets kerne. Der er blot et symptom heraf. Problemerne er ægte, og de forsvinder ikke ved at man endnu engang sætter seddelpressen igang, og pumper endnu flere dollars ud i markedet. Det eneste det gør, er at devaluere dollaren, som om den ikke havde fået tæsk nok i forvejen i løbet af de sidste mange år.

Hvad betyder det for guld og sølv?
Som udgangspunkt betyder det kun én ting, og det er at priserne fortsat vil stige. Jo længere at de forskellige regeringer bliver ved med at udskyde problemerne, og ufortrødent fortsætter med at lade offentlige udgifter stige, jo mere vil guld og sølv stige. Hvis man har investeret i disse metaller, er det jo ikke en dårlig ting. Men det ville nok være bedst for alle, hvis politikerne tog ansvar, og opførte sig som voksne mennesker. Chancen for at det sker, er nok mindre end chancen for at vinde i lotto, men håbet er jo som bekendt lysegrønt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar