Navnet siger faktisk det hele - Guldbloggen - Den henvender sig til folk som interesserer sig for guld, og måske endda overvejer at investere i det. Guldbloggen er ikke ment som et salgsredskab, men som et debatforum, hvor vi forhåbentlig alle sammen kan blive klogere på investeringer generelt, og guld i særdeleshed

torsdag den 29. marts 2012

Skal Frankrig redde Eurozonen?!

Tyskland og Frankrig er flere gange blevet udråbt til de lande, der skal redde Eurozonen fra et kollaps. Frankrig er især spændende på nuværende tidspunkt, da der afholdes valg i den nærmeste fremtid. Enten kan Sarkozy blive siddende, eller også bliver det formentlig den socialistiske kandidat Fracois Hollande der bliver præsident. Netop Hollande har flere gange udtalt sig kritisk vedr. finanspagten i EU, som Sarkozy var med til at skabe. Hollande har også kommet med kontroversielle forslag, til hvordan han mener at økonomien kan komme tilbage på sporet i Frankrig, heriblandt en beskatning på op til 75% hos de mest velhavende. Frankrig har desperat brug for reformer, selvom at medierne mest har fokuseret på Grækenland, Irland, Portugal, Italien og Spanien, er Frankrig bestemt ikke bedre kørende end de fem lande. De offentlige udgifter i Frankrig, står simpelthen ikke mål med indtægterne. Derudover er de franske banker syltet massivt ind i gældkrisen. Deres største kreditorer er Grækenland, Italien, Portugal og Spanien.

Frankrig er af et hav af grunde, ikke klar til at redde Eurozonen, på nogen som helst måde. Det er endda tvivlsomt om Frankrig kan redde sig selv. Det vil kun være muligt med meget gennemgribende, og velfærds forringende reformer. Hvis den franske regering er i tvivl om hvordan den slags vil blive modtaget af befolkningen, kan de jo bare spørge deres Græske kollegaer...

2 kommentarer:

  1. Der var rygter om en fransk nedgradering i går, hvilket sendte euroen og ædelmetaller ned i forhold til dollaren. Det viste sig at være en simpel handelskommentar fra en ubetydelig bank, men det viser noget om, hvor anspændt situationen er. Frankrig er dage fra første valgrunde, og det ser sort ud for Sarkozy og dermed stabiliteten i eurozonen. Hollande skal nok makke ret til sidst, men Frankrig bliver nedgraderet på et tidspunkt i løbet af 2012 uanset hvad. Frankrig er ikke i stand til at redde nogle lande, og Tyskland er også ved at være ved bristepunktet.

    SvarSlet
  2. Det skal blive spændende at se hvad der sker med Frankrig. Det er bestemt muligt at Hollande vil makke ret, men det er jo på ingen måde garanteret. Lige nu puster han sig gevaldigt op, og fremlægger en relativt uansvarlig økonomisk politik. Spørgsmålet er, om han også vil prøve at ''make a statement'' i EU. Er for øvrigt fuldstændig enig i, at Tyskland er ved at når bristepunktet.

    SvarSlet