Navnet siger faktisk det hele - Guldbloggen - Den henvender sig til folk som interesserer sig for guld, og måske endda overvejer at investere i det. Guldbloggen er ikke ment som et salgsredskab, men som et debatforum, hvor vi forhåbentlig alle sammen kan blive klogere på investeringer generelt, og guld i særdeleshed

torsdag den 3. maj 2012


Grækenlands rating blev i går opgraderet af Standard & Poors, da det menes, at Grækenland ikke er i overhængende fare for at gå mere konkurs, end de er på nuværende tidspunkt. Indrømmet, den sidste sætning er en fri fortolkning, og ikke lige ordret hvad Standdard & Poors gav som grund. Dette ændrer dog ikke ved at Grækenland langt fra er reddet, og de har da også stadig den lidet eftertragtede CCC rating. Der er valg i Grækenland i den nærmeste fremtid, og det er i høj grad med til at skabe usikkerhed om den politiske linje, og det politiske mod, til at gennemføre de reformer som er absolut nødvendige, hvis Grækenland skal have bare så meget som en teoretisk chance for at undgå en officiel konkurs. Grækenland har fået eftergivet gæld for omkring 130 milliarder Dollars, og investorerne har vinket farvel til ca. 75% af deres investering. De to tal lader vi lige stå et øjeblik. Det værste er, at selv med en gældssanering i den størrelses orden, ser det stadig mere eller mindre håbløst ud.

Politik er også et varmt emne i Frankrig i disse dage. Det er Sarkozy Vs. Hollande – Pest eller kolera om man vil. Frankrig har hårdt brug for at skabe vækst, ligesom så mange andre EU lande. Sarkozy har som udgangspunkt ikke haft så meget held med dette projekt de seneste år, hvilket måske er med til at sende vælgere over til Hollande, i håb om politisk handlekraft. Det er svært at se hvordan Hollande skulle kunne skabe vækst, med den politik han indtil videre har fremlagt. Uanset udfaldet af valget, skal det blive spændende at se hvad der sker i Frankrig fremadrettet. Hvis Hollande går hen og vinder, vil det i hvert fald sætte det meste af EU i en prekær situation.

Derudover har vi Spanien, som nu har udviklet sig til spydspidsen i den Europæiske gældskrise. Man kan nærmest tale om et rotationsprincip, hvor der er en frygtelig masse lande der skiftes til at have ørerne i maskinen, for økonomisk uansvarlighed. Spanien er et interessant tilfælde, fordi det er et land der er for stort til at redde. Tyskland er begyndt at sige at kassen er smækket i – ikke mindst fordi at Merkel ikke ligefrem bliver mere populær hos den tyske befolkning, hvis hun bliver ved med at bede dem om at finansiere andre landes uholdbare økonomiske politik.

Guld er på nuværende tidspunkt på et relativt gunstigt niveau, hvis man søger et entry point. Det er selvfølgelig ikke muligt at sige med sikkerhed, at guldprisen vil gå op i den nærmeste fremtid, men det skulle ikke undre mig...