Navnet siger faktisk det hele - Guldbloggen - Den henvender sig til folk som interesserer sig for guld, og måske endda overvejer at investere i det. Guldbloggen er ikke ment som et salgsredskab, men som et debatforum, hvor vi forhåbentlig alle sammen kan blive klogere på investeringer generelt, og guld i særdeleshed

onsdag den 19. oktober 2011

Økonomien og den gordiske knude

Efter sommerens økonomiske stormvejr, med nedgraderinger, gældsloftskrise og lande der var tæt på fallit, har der til sammenligning været relativt stille den seneste måned. Guldprisen ser ud til at have fundet sit leje på nuværende tidspunkt, omkring ca. 1200 Euro pr. troy ounce. Jeg har på denne blog flere gange nævnt at jeg mener at guldprisen vil stige fremadrettet, og det mener jeg stadigvæk. Men stigningen henover sommeren var ret ekstrem, og eftersom at der dybest set ikke skete kæmpe ændringer i økonomien (Grækenland gik ikke bankerot, USA klarede med nød og næppe frisag, osv.) virkede det ikke til at guldprisen kunne holde pusten.
Det er dog værd at bemærke, at ikke et eneste af de problemer der fik kursen til at stige er blevet løst i mellemtiden, og det bliver de formentlig heller ikke foreløbig.

I Frankrig bliver der på nuværende tidspunkt nok udbrudt et ''merde'' eller to hos regeringen. Frankrig er havnet i et sandt dilemma. Enten kan de vælge at lade falde, hvad ikke kan stå, og dermed skabe usikkerhed om hele deres bankvæsen, eller de kan kaste flere gode penge efter dårlige, og holde hånden under Euroen. Ved at gå med i Euroens redningsfond, vil Frankrig komme i en situation hvor landet AAA-kreditvurdering vil komme i seriøs fare. Det vil få vidtrækkende konsekvenser for Frankrig, da renten på statsgælden vil stige. Sarkozy vil formentlig gerne genvælges, så derfor er han udsat for et pres mellem at gøre det rigtige, eller gøre det som forventes af ham. Hvis Grækenland går bankerot, vil det trække en masse banker med i faldet, herunder også franske banker. Frankrig er den næststørste økonomi i Europa, og derfor vil følgerne af det valg Sarkozy træffer, være enorme. Det er i sandhed en gordisk knude, han skal forsøge at binde op. På engelsk har man et udtryk der hedder ''cut your losses'' - Det kunne godt være at Sarkozy skulle overveje at efterleve det

torsdag den 13. oktober 2011

Så er endnu en Dansk bank krakket, endnu engang er der tale om en forholdsvis lille bank, som havde problemer med likviditeten. At dømme udfra, hvad der indtil nu er sluppet ud til offentligheden, var her tale om en bank der egentlig var forholdsvis veldrevet. Den var så involveret i nogle suspekte udlån, fra før finanskrisens (Vol. 1) tid, som til sidst endte med at trække banken ned.
Dette krak har ført til at alle investorer i banken har mistet deres penge, da de papirer de havde investeret i, nu er værdiløse. Det er naturligvis en af de største fordele ved at investere i guld og sølv, de kan aldrig gå i nul.

Men uanset hvad man vælger at investere i, er det meget vigtigt at man sætter sig ind i tingene først. Der er mange historier, om folk der er blevet overtalt til at investere i nogle aktier, af folk der udemærket godt har vidst at det har været en dårlig investering, og som har ''glemt'' det, når vedkommende snakker med kunden.

Beslutninger der vedrører investering, bør altid blive taget på et oplyst grundlag. Det er fint at støtte sig til rådgivning fra sælgere osv. - Men det er altid en god idé selv at læse lidt op på tingene.

torsdag den 6. oktober 2011

Den seneste tids udvikling på de finansielle markeder har været interessant. Usikkerheden er til at tage og føle på, og der er rigtig langt mellem de gode nyheder. Faktisk står de dårlige nyheder i kø, i en sådan grad at kæmpe problemer, nu blot klares med en lille notits i de forskellige aviser. Grækenland kan stadig ikke imødekomme de krav der blev sat til dem (surprise surprise), og selvom det er hamrende alvorligt, har det næsten ikke fået noget opmærksomhed i medierne. Flere banker, BANKER!, taler nu om at Euro'en er ved at være færdig. Det er ret uhørt, da bankerne om nogen har kigget på Euro-glasset som halv fuldt, selvom der dårligt er en dråbe tilbage i det. Sagen er, at vi befinder os i Finanskrise Nr. 2 - der er bare ingen der rigtigt tør sige det højt. Vi er hele tiden ''på vej mod'' en ny finanskrise, når forskellige kommentatorer udtaler sig i mainstream medierne. Jeg synes at det er helt fint at se positivt på tingene, og der er bestemt ingen grund til at gøre dem dårligere end de er, problemet er bare at situationen er ret alvorlig.

I løbet af den seneste måned har vi set guld falde en del, og sølv har fået et ordentligt drag over nakken. Spørgsmålet er så hvordan fremtiden ser ud for de to metaller. Det er svært at sige, hvordan prisen vil udvikle sig på den korte bane, fordi markedet opfører sig irrationelt. Tidligere er guld steget, når aktierne er faldet. Det vi har været vidne til den seneste måned, har formentlig været en korrektion af prisen. Sagen er den, at guld steg meget kraftigt henover sommeren, især i forbindelse med USA's gældsloft-problematik, og eftersom at USA reddede den på stregen, er der måske nogle investorer der har valgt at ''cashe in'' og dermed score en hurtig gevinst. Det bragte guldkurven nedad, og da der så kom flere dårlige nyheder, virkede guld måske ikke som en sikker havn, på samme måde som tidligere.

Der kan dog ikke være tvivl om at guld stadig er en sikker havn, især på lang sigt. Aktierne er faldet markant over en bred kam, og vores eget C20 index har sat nogle deprimerende rekorder i år. På vores facebook side  har vi tilføjet en video med Mike Maloney, som forklarer hvorfor guld og sølv bør ses som en rigtig go' investering i den kommende tid.

http://www.zerohedge.com/ diskuteres guld og sølv også flittigt, og der er selvfølgelig både for og imod. Der er dog mange interessant diskutioner (og nogle useriøse), og det er bestemt en side der er værd at besøge, hvis investering i guld og sølv indgår i overvejelserne
En anden fremragende side, som ovenikøbet er på dansk, er http://www.soelvinvestor.dk/